De leeromgeving

Omgaan met stress

Op zoek een manier hoe je goed kan omgaan met stress?

Stress door het informatietijdperk

We leven in een informatietijdperk, tijdens onze dag worden we overspoeld door informatie, veel meer dan we aankunnen. Om hier mee om te gaan zullen we ervoor moeten zorgen dat er minder informatie binnenkomt en leren de juiste keuzes te maken.

Omdat er zoveel informatie op ons af komt met vaak ook een mate van urgentie kan het heel lastig zijn om de juiste prioriteiten te blijven zien. Hierdoor gaat er veel veel tijd verloren en dat maakt het probleem ook juist weer erger.

Omgaan met stress

 Symptonen van stress

Welke symptomen we vaak zien:

– Onrust

– Geen overzicht

– Gebrek aan controle

– Geen duidelijke keuze tussen wat belangrijk is en wat niet. Alles heeft prioriteit.

– Overvolle mailboxen

– Gevulde agenda

– Tijd verspillen aan onnodige zaken

Hierboven hebben we een aantal punten opgesomd en zo zijn er nog veel meer. De mens is niet voorbereid op al deze informatie waardoor er allerlei problemen ontstaan. Toch wordt er elke dag wel veel van ons gevraagd want er moet namelijk wel gepresteerd worden!

Wij begrijpen en weten dat het soms heel lastig kan zijn om hier goed mee om te gaan en hierin de juiste keuzes te maken. Daarom behandelen tijdens onze training uitgebreid hoe je hier mee om kan gaan en je hoe dit op kan lossen.

Hieronder vind je een aantal tips waarmee je aan de slag kan.

In onze online trainig gaan we hier uitgebreid op in en leren we mensen beter hun tijd te besteden en verminderen we aanzienlijk de hoeveelheid stress vna de deelnemers, in werk en privé.

Focus op output

Zorg voor heldere doelstellingen. Een heldere output zorgt dat je individueel en als team weet waar je met elkaar naartoe wilt.  Dit is enorm belangrijk bij effectief thuiswerken.

Je werkomgeving

Zorg voor een prettige werkomgeving. Creeer een ruimte waar je ongestoord je werk kunt doen en wees eventueel duidelijk naar je gezin. 

w

Communiceren op afstand

Voorkom onnodige verstoringen door een vast of vaste momenten te plannen waar je met elkaar overlegd over belemmeringen voor je output.

Rust voldoende

Zorg ook thuis dat je regelmatig rust pakt om even op te laden. Pak een kopje koffie, neem een pauze, loop een rondje. Dit zorgt dat je de rest van de tijd scherp blijft. 

x

Omgaan met afleidingen en verstoringen

Zet prikkels en meldingen zo ver mogelijk uit. Voorkom daarmee onnodige afleidingen tijdens je werk. 

Meer overzicht over al je acties

Zorgt voor een heldere to-do lijst waar je belangrijke activiteiten op staan die bijdragen aan de output die je wil realiseren. 

De tijd nemen om de stress te verminderen?

Start onze online training

Online training

Online

Volg onze training waar en wanneer je wilt. Krijg richting in je werkzaamheden en leer beter je tijd te besteden tijdens het thuiswerken ondanks alle afleidingen, verstoringen en prikkels.

time management op locatie

Op locatie

Wil je een training op locatie? Wij komen langs om je alle ins en outs uit te leggen om beter je tijd te besteden. Daarnaast krijg je toegang tot de online omgeving

time management lezing

Lezing

Een lezing voor een groep deelnemers waarin we uitleggen hoe je beter je tijd kan gaan besteden.

Informatie

Download onze brochure met daarin de aanpak, resultaten, investering en alle relevante informatie.