De leeromgeving

Mensen met werkgeluk zijn 31% productiever, creatiever en langer inzetbaar doordat het risico op een burn-out afneemt. De meeste mensen denken dat ze gelukkig worden als ze succesvol zijn, en succesvol wordt je door hard werken. Deze denkwijze is fout. Zo zet je je geluk na het succesmoment, en wordt je nooit gelukkig want er zijn altijd nieuwe succesmomenten. In dit blog 5 tips om gelukkiger te worden in je werk.

Eigen beslissingen nemen

Het is bewezen dat je gelukkiger wordt in je werk als je het gevoel hebt dat je je eigen beslissingen neemt, dat je dingen doet op je eigen manier en dat je bezig bent met je eigen vakmanschap. Dit is voor elke functie haalbaar, niet alleen voor hogere functies. Je kunt altijd zoeken naar dingen die je op je eigen manier kunt doen of beïnvloeden.

Doelen

Wat zijn de doelen van het bedrijf en wat draag je daar aan bij? Wat zijn je persoonlijke doelen, en kan je die halen binnen het bedrijf of de baan waar jij werkt? Doe je werkzaamheden die bijdragen aan je doelen of doe je werkzaamheden waarvan je niet weet waarom je ze doet?

Uitdaging

Verder heb je uitdaging en ruimte om te improviseren nodig. Doordat je jezelf constant uitdaagt komen je talenten bovendrijven en voel je je goed door overwinningen. Door uitdagingen blijf je jezelf ontwikkelen.

Contact met collega’s

Het werkplezier en een goede band met collega’s is belangrijk om ontspannen naar het werk te gaan. Ook als je thuiswerkt is goed contact met je collega’s belangrijk. Korte contacten tussen collega’s voor een kleine koffiepauze of een grapje tussendoor, zorgen voor korte ontspanningsmomenten. Dit is beter voor de concentratie dan in je pauze op Facebook of LinkedIn gaan. Het verlaagt de stress en verhoogt de productiviteit!

Denk jezelf gelukkig

Het is voor veel mensen makkelijker om te zien wat ze ongelukkig maakt, dan te zien wat ze gelukkig maakt. Jezelf gelukkig denken blijkt te werken. Je brein wordt dan beïnvloed door positieve gedachten.

Rust

Rust is ontzettend belangrijk voor werkgeluk. Rust kun je creëren door bijvoorbeeld een goed georganiseerde planning en takenlijst. In onze gratis training lege-mailbox leggen we uit hoe je van je mailbox een slimme werkomgeving kunt maken. Klik hier voor meer informatie.

Meer blogs? Klik hier