De leeromgeving

Mobiele Notificaties uitzetten

Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Berichtgeving’.

  • Ga vervolgens alle apps af en zet handmatig de berichtgeving voor elke uit.

iPhone instellingen

Zodra je dat hebt gedaan, ziet het merendeel van je notificatie-instellingen er zo uit:

iPhone instellingen

Echter, bij enkele apps zet je de notificaties niet uit:

  • Als je normaal gesproken weinig tekstberichten ontvangt, zet je de notificaties uit, maar laat je de meldingen op je scherm aan. Je krijgt dan geen afleidende notificaties, maar ziet wel dat een tekstbericht is binnengekomen zodra jij je telefoon ontgrendelt.

Krijg je dagelijks een stroom binnen, dan zijn alle meldingen simpelweg uit en check je deze, net als bijvoorbeeld je inbox, op vaste tijden.

  • Meldingen van je agenda app laat je aan – herinnerd worden aan aankomende afspraken is praktisch het hele nut van je smartphone.
  • Meldingen van ‘Kaarten’ of ‘Google Maps’ worden ook niet uitgezet. Deze apps sturen alleen meldingen wanneer je actief om een routebeschrijving vraagt.
  • Laat ook meldingen voor binnenkomende telefoongesprekken aan – wel zo handig. Je kunt altijd later nog het geluid uitschakelen of op vibreren zetten.

Voor alle notificaties die je wel aan laat staan, zorg je dat de ‘badges uit staan. Deze rode bolletjes leiden enorm af en sporen je aan apps te openen – funest voor jouw concentratie!

iPhone instellingen

 

 

 

Meldingen uitschakelen op je Android telefoon

Via het instellingenmenu van je Android-toestel heb je de mogelijkheid om per app de meldingen uit te schakelen.  Ga hiervoor naar het de instellingen en druk op het kopje ‘Apps’.

Je Android-toestel toont een overzicht van alle applicaties die op jouw smartphone staan. Druk vervolgens op de app(s) die jij wil uitschakelen, door in het vervolgscherm het vinkje bij ‘Meldingen weergeven’ weg te halen.

 

 

 

Meldingen uitschakelen op je Windows Phone

meldingen uitschakelenOok op je Windows Phone zijn meldingen per app uit te zetten. Ben je in het bezit van Windows 10 op je smartphone, dan zet je meldingen uit door naar het instellingenscherm te gaan, op ‘Systeem’ te drukken en daarna in het kopje ‘Meldingen en acties’ te selecteren welke apps je moet uitschakelen.

meldingen uitschakelenDraait je toestel op Windows Phone 8.1, dan werkt het iets anders. Ga naar ‘Instellingen’ en druk daarna op ‘Meldingen & acties’ om notificaties uit te zetten. Softwareversies ouder dan Windows 8.1 ondersteunen de optie helaas niet.

Succes met het eindelijk ongestoord kunnen werken!