De leeromgeving

Vandaag, dinsdag 16 maart is het de dag van de thuiswerker. Inmiddels zijn we ongeveer een jaar thuis aan het werk. De ene wil altijd wel thuis blijven werken, terwijl de ander meer moeite met thuiswerken heeft. In dit blog een paar tips voor als je nog steeds moeite hebt met thuiswerken.

  1. Neem genoeg pauzes

Het gevoel dat je thuis meer moet doen om je te bewijzen is niet goed. Neem genoeg pauzes. Een korte wandeling, even een vriendin bellen of een uitgebreide lunch maken. Dor pauzes laad je weer op. Houd je pauzes in een andere ruimte en ga even van je werkplek af, en je zult zien dat dit werkt. Je gaat juist productiever werken als je genoeg rust in je hoofd hebt.

2. Zorg voor een goede werkplek

Als je nu nog geen goede werkplek hebt wordt het hoog tijd. Een bureau en een goede stoel is noodzakelijk. Je wilt niet dat je last krijgt van lichamelijke, maar ook mentale klachten. Investeer in je thuiswerkplek, of vraag of je baas dat doet. Een rustige plek waar je niet wordt afgeleid is ook van belang.

3. Routine

Routine is erg belangrijk. Kleed je aan, de lijn tussen je bed en je werkplek is erg kort maar aankleden is erg goed voor de productiviteit. Maak een uitgebreid ontbijtje in de tijd die normaal kwijt was aan reizen.

4. Maak afspraken met je gezin of huisgenoten.

Thuiswerken betekent niet gelijk dat je tijd hebt voor je huisgenoten of je kinderen. Maak duidelijke afspraken zodat je elkaar niet stoort. Als je een dagje op kantoor zou werken zou je je huisgenoten ook niet spreken.

5. Prioriteiten

Stel voor jezelf prioriteiten wat je wél en wat je juist niet gaat doen. Door duidelijk te hebben wat je moet doen werk je meer gestructureerd.

5. Stop op tijd

Om onnodige stress te voorkomen is het belangrijk dat je op tijd stopt met je werk. Spreek een tijd af dat iedereen stopt. Sluit de tabbladen af, maak nog een grove to-do lijst voor wat je de dag erna gaat doen en geniet van je vrije avond.

Meer blogs? Klik hier.